Abhyanga massage

 

Een Abhyanga massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s - en de energiepunten genaamd marma’s heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect.

De Abhyanga massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

 


Wat het voor jou kan doen

 

Een Abhyanga massage verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop, bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Het draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning het helpt bij klachten vermindering van

-rugpijn

-nekklachten

-stress

-burnout,

-spijsverteringsklachten

-hoofdpijn

 


Kruiden en olie

Bij aankomst zullen wij een kort consult houden om er achter te komen waarvoor de massage bij jou zal dienen. In de Ayurveda zijn kruiden erg belangrijk. Bij een Abhyanga massage draait het vooral om de kruiden olie die gebruikt word om het lichaam en zenuwstelsel te helpen met helen. Bij dit consult nemen we een kopje kruidenthee en na aanleiding van het consult zal ik kijken wat voor soort kruidenolie het beste bij jou past. Bij Gayatri worden alle thee's en oliën zelf gemaakt! 

 


Let op!

De massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.